вторник, 10 марта 2015 г.

Apă cu lămîie: 6 beneficii extraordinare pentru sănătatea și silueta ta


Apa cu lămaie poate fi cel mai bun mod de a-ți începe ziua. Această combinație aparent banală te hidratează, iți oferă energie și are numeroase beneficii importante pentru frumusețe și sănătate.


1. Reduce inflamațiile și iritațiile pielii

Consumata regulat, apa plata cu lamaie reduce rapid orice inflamatii si vindeca complet iritatiile dermei.


2. Iți face pielea luminoasă


Un consum regulat de apa plata cu lamaie ajuta pielea sa devina mai luminoasa si mai curata. Apa ajuta la eliminarea toxinelor din corp, iar vitamina C din lamaie curata sangele si mentine pielea plina de vitalitate, fara pete sau riduri fine. Consuma zilnic cate o lingurita de miere in amestec cu zeama de lamaie si apa calda pentru a vedea rezultate remarcabile.

3. Te menține suplă

In afara faptului ca iti mentine pielea sanatoasa, apa plata cu lamaie te ajuta sa pierzi si in greutate. Aceasta bautura-minune stimuleaza metabolismul, alunga poftele, reduce apetitul si astfel vei pierde in greutate rapid si sanatos.

4. Reîmprospătează respirația

Apa plata cu lamaie te ajuta sa ai mereu o respiratie proaspata dupa ce mananci, bei sau fumezi. Fumatul, de exemplu, usuca gura si duce la o respiratie urat mirositoare, insa apa cu lamaie o hidrateaza intens si reimprospateaza respiratia.

 5. Albeste dinții

Consumata regulat, apa in care ai stors sucul proaspat de lamaie ajuta la indepartarea petelor de pe dinti. 

6. Întăreste unghiile

Apa cu lamaie este un tratament extern cu efecte minunate pentru unghiile fragile sau patate. Prepara un amestec din doua linguri de suc de lamaie si un pahar de apa si inmoaie-ti cateva minute unghiile in acest amestec.

Băuturile care ard grăsimile instantaneu! Include-le imediat în meniul tău!


Pentru a avea silueta dorită, nu este suficient sa fii atenta doar la ceea ce mananci, ci si la ceea ce bei. Iata cinci bauturi care te ajuta sa ajungi la greutatea ideala, pentru ca ard caloriile.


1. Apa cu gheață

Un studiu german arata ca doua pahare de apa in plus cresc metabolismul cu 30%. Nu numai ca reduc pofta de mancare, dar consumul de apa ajuta si la eliminarea toxinelor. S-a constatat ca arzi cu 200 de calorii mai mult, daca bei opt pahare de apa cu gheata pe zi.


Fiindca apa este rece, corpul consuma calorii pentru a o aduce la temperatura sa. Mai mult, daca bei apa in timpul curei, nu risti sa te ingrasi imediat dupa intreruperea ei. 


2. Sucul de fructe


Sucurile de fructe sunt bune in dieta, dar trebuie alese cu grija, deoarece unele fructe au un continut ridicat de zahar (struguri, banane).


Daca tii o dieta, nu bea sucuri din comert, pentru ca acestea au in compozitie indulcitori. Sucurile de grapefruit si cele de portocale sunt cele mai indicate, deoarece sunt bogate in vitamina C, ajuta la arderea grasimilor si accelereaza digestia. 


3. Ceaiul verde

Ceaiul verde accelereaza arderile si digestia. In plus, contine antioxidanti. Acestia lupta impotriva radicalilor liberi si impiedica imbatranirea prematura, protejandu-te de boli. Trei cesti de ceai verde pe zi te ajuta sa arzi cu pana la 40% mai multe grasimi decat in mod normal. 



4. Laptele

Calciul din lapte este un aliat de nadejde in curele de slabire. 3-4 pahare de lapte degresat pe zi te pot ajuta sa pierzi cu 50-70% mai multa grasime decat cei care nu consuma lapte in timpul dietelor. In plus, este hranitor, iti da senzatia de satietate si nu contine multe calorii. 


5. Cafeaua


Nu numai ca ajuta la arderea grasimilor, dar stimuleaza digestia si accelereaza tranzitul intestinal. De aceea, poti bea o ceasca de cafea si dupa masa.

Cum previi apariția virozelor de primăvară! Ce trebuie să faci ca să-ți menții imunitatea?


Primavara nu aduce numai motive de bucurie, ci si viroze respiratorii. Vremea schimbatoare specifica primaverii poate favoriza aparitia virozelor respiratorii, mai ales la persoanele cu un sistem imunitar scazut. Afla ce trebuie sa faci ca sa tii virozele la distanta.


Respectarea regulilor de igienă, esențială
Tusea, durerile in gat, febra, nasul infundat si frisoanele sunt simptomele specifice virozelor, care pot fi evitate cu cateva masuri de preventie. Un lucru extrem de important in prevenirea virozelor este respectarea regulilor de igiena, precum spalarea cu apa si sapun a mainilor, mai ales dupa ce ai mers cu mijloacele de transport in comun. Sunt foarte utile si solutiile dezinfectante.


Evită locurile aglomerate
De asemenea, este recomandat, pe cat posibil sa fie evitate locurile aglomerate. In aceste perioade, mai ales daca stii ca esti o persoana sensibila, care raceste usor, poti face o cura de intarire a imunitatii, cu ajutorul unor suplimente pentru imunitate.
Este indicat sa eviti stresul, dar si fumatul in exces, factori care pot contribui la aparitia virozelor de sezon. Foarte importanta este si miscarea. Daca nu mergi la sala, este suficient sa faci plimbari lungi prin parc, sa faci jogging sau alt sport.

Întărește-ți imunitatea
Un sistem imunitar puternic te fereste de infectiile respiratorii de sezon. Cei mai predispusi la acestea sunt copiii -mai ales daca merg la gradinita sau la scoala- si varstnicii. Pe langa acestia, adultii cu un sistem imunitar scazut, o alimentatie haotica si un nivel de stres si oboseala ridicate pot foarte usor fi afectati de virozele de primavara. De aceea este indicat sa consume alimente care cresc imunitatea, precum ceaiul de echinacea, citricele, dar si mancaruri care sa contina usturoi si ceapa.

Ce faci dacă totuși ai contractat boala
In cazul in care te-ai imbolnavit, este important sa mergi la medic, care va stabili tratamentul pe care trebuie sa il urmezi. Pentru a grabi vindecarea, poti apela si la remediile din natura: ceaiuri calde de ceapa, de lamaie, de echinaceea, dar si uleiuri esentiale din plate cu puternice efecte antiinflamatoare, precum cel de menta, de catina si de eucalipt.